You are currently viewing Ambil Sikap Agresif Untuk Peringkat Permainan Kemudian

Ambil Sikap Agresif Untuk Peringkat Permainan Kemudian

Ambil Sikap Agresif Untuk Peringkat Permainan Kemudian. Jika anda bermain dalam kejohanan poker duduk dan pergi meja tunggal, anda mungkin akan bermain dalam varian sepuluh pemain bermakna anda mesti menamatkan dalam tiga teratas untuk melihat beberapa hadiah wang. Berikut ialah beberapa petua dan strategi untuk menangani masa-masa gementar itu apabila lawan anda semakin menjauh dan anda semakin hampir dengan wang. 

Mengikuti strategi kejohanan Permainan Poker duduk dan pergi klasik, anda mungkin akan duduk ketat pada pusingan awal dan hanya terlibat dalam pot jika anda mempunyai tangan permulaan yang premium. Anda mampu untuk menunggu lawan anda untuk mengalahkan satu sama lain sambil membaca mereka sendiri. 

Walau bagaimanapun apabila tindakan itu turun kepada lima atau kurang pemain semoga termasuk anda maka anda tidak boleh menunggu untuk tangan premium tersebut. Anda mesti mengubah strategi dan pendekatan anda untuk menjadi lebih agresif dan bermain lebih banyak tangan. Jika anda berkeras untuk menunggu tangan premium kemungkinan anda untuk memukul satu berkurangan dengan ketara apabila bilangan pemain di meja berkurangan dan anda akan mendapati timbunan cip anda dan peluang wang selesai hilang dengan timbunan cip anda kerana sudah tentu anda masih perlu tirai pos.

Baca juga: Strategi Poker yang Dikenali

Menjadi pemain yang lebih agresif dan meletakkan lawan anda di belakang. Mengambil kesempatan daripada kedudukan meja anda adalah pertimbangan utama terutamanya jika lawan anda yang tinggal cuba bertahan di sana dan berharap untuk menyelinap ke tiga teratas oleh orang lain yang tersingkir. Jika anda rasa ada pemain yang lemah, anda boleh membuli mereka dan mencuri cip mereka dengan menghubungi mereka sebagai contoh.

Atau jika anda berada di kedudukan meja lewat dan tiada pemanggil yang menaikkan di hadapan anda, kenaikan yang lazat anda sendiri boleh menurunkan periuk untuk anda di sana dan kemudian. Cari kelemahan orang lain dan eksploitasi. 

Luaskan julat tangan permulaan anda juga. Anda tahu bahawa anda tidak boleh bergantung pada tangan premium yang mencari anda jadi pertimbangkan untuk memasuki pot dengan pasangan kecil, penyambung yang sesuai dan tangan permulaan yang berperingkat rendah yang anda akan lipat secara automatik pada pusingan awal atau apabila tujuh atau lebih pemain masih ada. 

Sudah tentu anda tidak akan menang sepanjang masa atau menamatkan dalam wang namun dengan mengambil inisiatif dan menjadi pemain yang lebih agresif pada peringkat akhir sepuluh pemain duduk dan pergi kejohanan Perjudian Poker anda boleh meningkatkan dengan ketara peluang anda untuk menamatkan dalam wang atau menang.

Leave a Reply