You are currently viewing Memahami Strategi Poker yang Baik dalam Konteks Texas Hold ‘Em

Memahami Strategi Poker yang Baik dalam Konteks Texas Hold ‘Em

Memahami Strategi Poker yang Baik dalam Konteks Texas Hold ‘Em. Salah satu sebab utama ramai orang menganggap Hold ‘Em sebagai varian poker kegemaran mereka ialah terdapat begitu banyak situasi berbeza dan unik yang boleh dialami oleh seseorang dalam Hold ‘Em. Disebabkan ini, strategi permainan sentiasa berkembang dengan strategi baru yang baik dirangka hampir setiap hari. Walau bagaimanapun, kepelbagaian yang sama ini boleh menjengkelkan orang yang cuba mempelajari permainan. Ini adalah benar terutamanya untuk versi permainan tanpa had yang lebih popular kerana terdapat sedikit ruang untuk pemikiran mekanikal apabila keseluruhan timbunan anda boleh berada di barisan pada bila-bila masa tertentu. 

Walau bagaimanapun, yang telah dikatakan, orang yang telah membaca buku Pokertime tentang Hold ‘Em akan mengetahui secara langsung apa itu strategi poker yang buruk. Strategi poker yang buruk adalah bermain dengan cara yang sama di posisi awal yang anda akan bermain di posisi akhir. Strategi poker yang buruk ialah menaikkan buta dan kemudian menutup buta untuk menaikkan semula. Strategi poker yang buruk tidak berfungsi pada penampilan fizikal anda sama sekali supaya orang yang benar-benar memerhatikan di meja mungkin dapat mengambil maklum balas tentang anda apabila semuanya dikatakan dan dilakukan. Ini semua adalah contoh strategi buruk dan kebanyakan pemain poker mengenalinya serta-merta apabila mereka melihatnya. Atas sebab ini, mungkin pernyataan yang lebih tepat untuk mengatakan bahawa kebanyakan pemain poker mungkin terhalang apabila ia datang untuk merangkum strategi poker yang baik, tetapi akan mengetahui strategi poker yang buruk dengan segera jika mereka melihatnya.

Baca juga: Bagaimana Menjadi Pemain Poker Yang Baik dan Menang Permainan

Jawapan ini, walaupun berfungsi dalam erti kata yang paling asas, pada masa yang sama mengecewakan kerana ia tidak membantu orang ramai dari segi membangunkan permainan mereka secara khusus. Ini mungkin sama dengan perasaan bahawa seseorang mendapat kali pertama mereka duduk untuk

menganalisis sejarah tangan mereka secara statistik. Mereka tahu bahawa pengetahuan yang terkandung dalam pelbagai sejarah tangan berguna kepada mereka, tetapi dengan begitu banyak data untuk ditapis, proses sebenar duduk dan meneliti sejarah tangan mereka boleh menjadi agak mengecewakan dengan cepat. Perkara yang sama berlaku dengan strategi poker yang baik, walaupun dalam kes yang terakhir ini kerana strategi yang baik boleh bermakna banyak perkara yang berbeza kepada banyak orang yang berbeza. 

Jika ini benar, ia kemudiannya menimbulkan persoalan bagaimana seseorang boleh belajar daripada pemahaman strategi poker ini. Jika benar bahawa strategi yang baik akhirnya adalah ukuran subjektif, satu-satunya perkara yang boleh dilakukan ialah pergi ke sana dan bermain sebanyak mungkin tangan poker. Melakukannya akan membolehkan anda mengembangkan gaya permainan anda sendiri yang seterusnya akan memberi anda gambaran tentang maksud istilah strategi poker yang baik untuk anda.

Leave a Reply