You are currently viewing Pengenalan kepada Strategi Poker

Pengenalan kepada Strategi Poker

Pengenalan kepada Strategi Poker. Pada masa kini adalah mustahil untuk bertemu dengan orang yang tidak tahu apa-apa tentang Perjudian Poker. Ya poker ialah permainan kad yang paling terkenal dan akan kekal paling terkenal selama bertahun-tahun. Apabila orang mula bermain poker mereka mahu wang cepat, mereka ingin menjadi kaya dalam dua atau tiga hari tetapi mereka akan kecewa. Mereka tidak memikirkan strategi poker atau pendidikan poker. 

Biar saya bertanya kepada anda, mengapa anda fikir anda boleh memenangi wang bermain Pokertime tanpa strategi dan pengetahuan? Adakah anda begitu istimewa? Ia tidak serius untuk berfikir bahawa poker adalah berbeza daripada cara lain untuk membuat wang. Adakah anda fikir anda boleh menjadi lapisan yang baik selepas satu hari belajar? Jawapannya adalah tidak”. Biar saya jelaskan, bermain poker agak sukar dan anda tidak akan dapat menjadi pemain yang baik dalam satu atau dua hari. Anda perlukan strategi dan pengetahuan. 

Strategi poker ialah senarai khas peraturan. Anda boleh membuat strategi sendiri tetapi saya fikir seorang pemula tidak akan dapat mencipta strategi menguntungkan yang baik. Lebih mudah untuk mencari strategi yang baik di internet.

Baca juga: Buku Petua Poker – Cara Mencari Maklumat Terbaik

Semua strategi poker tunai boleh dibahagikan kepada dua kumpulan. Strategi tindanan pendek (SSS) dan strategi tindanan besar (BSS). Strategi tindanan pendek bermakna anda bermain dengan tindanan kecil (jumlah wang pada setiap meja). Untuk bermain SSS anda perlu mengambil 20 bidai besar di atas meja. Strategi timbunan pendek adalah baik untuk pemula kerana ia tidak meletakkan pemain dalam situasi yang sukar.

Pemain yang bermain SSS hanya mempunyai dua varian iaitu lipat, raise atau all-in. Semua keputusan dibuat semasa pra-flop atau gagal. Strategi ini sangat bagus untuk pemula. Anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat tentang strategi tindanan pendek di internet. Sekarang mari kita bercakap tentang strategi timbunan besar. 

Strategi tindanan besar bermakna anda mengambil jumlah maksimum wang yang dibenarkan ke meja. Strategi ini lebih sukar daripada SSS kerana anda perlu membuat banyak pilihan semasa pusingan atau River. Pilihan ini kadangkala boleh menjadi sangat sukar. Pemain yang bermain BSS biasanya mempunyai banyak aktiviti post flop. Permainan pasca gagal adalah sangat sukar kerana pemain perlu mengetahui matematik poker dan membuat keputusan yang menguntungkan. BSS adalah untuk pemain berpengalaman dan ia mempunyai kelebihan yang hebat anda boleh memenangi lebih banyak wang. Adalah adil lebih banyak pengalaman yang anda miliki, lebih besar pendapatan anda. 

Ia adalah pilihan anda strategi yang ingin anda gunakan tetapi ada peraturan yang anda mesti ingat ikuti strategi anda. Anda mesti mempunyai disiplin yang ketat. Pemain yang tidak mengikut strateginya adalah sama dengan pemain tanpa strategi. Saya tahu ramai pemain yang berhenti mengikuti strategi mereka dan kehilangan semua wang mereka akibatnya. Ia berlaku kerana strategi poker menerangkan aspek yang sangat penting dalam permainan. Jika anda mempunyai disiplin yang kuat anda akan dapat mencapai matlamat poker anda. 

Disiplin adalah bahagian yang sangat penting dalam strategi tetapi terdapat satu faktor yang lebih penting iaitu rakeback. Rakeback juga merupakan sebahagian daripada strategi anda. Rakeback boleh membantu anda dalam cara poker anda menjadikannya lebih menyenangkan. Ia merupakan sumber wang tambahan dan akan membantu anda mengikuti strategi anda dengan

mengurangkantekananemosi. Andamesti mempunyai akaunpokerhanya denganrakebackpokerterbaik.

Leave a Reply