You are currently viewing Pengurusan Bankroll Poker yang Baik

Pengurusan Bankroll Poker yang Baik

Pengurusan Bankroll Poker yang Baik. Istilah pengurusan bankroll digunakan untuk menerangkan parameter atau garis panduan tertentu untuk digunakan semasa bermain poker. Secara ringkasnya, ia adalah jumlah wang yang seseorang itu perlukan untuk membeli dalam had tertentu. 

Mengurus wang anda apabila ia berkaitan dengan Perjudian Poker Online adalah kemahiran yang sangat penting. Ia boleh diabaikan oleh ramai pemain dan pemain ini sering bangkrut. Bukan kerana mereka pemain yang buruk, tetapi kerana mereka membeli permainan yang mereka tidak mampu. 

Dalam poker semua orang kalah pada satu ketika. Malah pemain terbaik di dunia tidak menang sepanjang masa. Judi Poker adalah permainan nombor dan kadangkala nombor ini tidak memihak kepada kami. Dalam jangka masa panjang mereka akan kalah dan pemain yang lebih baik akan bertahan selagi mereka menggunakan pengurusan bankroll yang betul. Kami memanggil varians atau ayunan ini dalam dunia poker. 

Untuk mengelakkan kebangkrutan apabila anda mengalami penurunan harga, yang anda akan alami pada satu ketika anda perlu tahu rupa pengurusan bankroll yang betul.

Baca juga: Strategi Poker Lanjutan – 3 Petua Untuk Bermain Gaya Yang Betul

Dalam permainan tunai atau permainan cincin, anda akan mendengar peraturan yang berbeza daripada pemain yang berbeza. Peraturan am yang memastikan anda tidak pernah bangkrut ialah mempunyai 50 pembelian. Ini agak selamat, tetapi ia pasti akan menghalang anda daripada bangkrut selagi anda memenangi pemain, pemain yang kalah akan bangkrut tanpa mengira jumlah wang yang mereka ada pada satu ketika.

Contohnya jika anda bercadang untuk bermain had yang mempunyai.25.50 bidai dan belian maksimum $50, anda perlu mempunyai $2,500 dalam bankroll anda. Seperti yang saya katakan ini agak selamat, tetapi sangat disyorkan untuk mengikuti skala pengurusan yang lebih selamat apabila mula-mula bermula. 

Jika anda seorang pemain SNG atau MTT maka anda memerlukan jumlah pembelian yang lebih besar. Alasannya adalah kerana varians yang lebih tinggi yang terlibat dalam jenis permainan ini. Anda boleh pergi untuk masa yang lama tanpa memenangi kejohanan dan wang tunai anda akan berkurangan di hadapan mata anda. 

Terdapat dua cara untuk menentukan jumlah wang yang baik untuk MTT dan SNG. Untuk MTT saya akan mengesyorkan menggunakan skala peratusan. Memandangkan beli INS untuk kejohanan berbeza-beza sepanjang masa anda membeli dalam permainan tertentu berdasarkan peratusan wang anda yang diwakilinya. 

Peraturan yang baik untuk MTT ialah 3% daripada jumlah wang anda. Maksudnya ialah pembelian masuk untuk mana-mana kejohanan tertentu mestilah tidak melebihi %3 daripada jumlah wang anda. Contohnya, jika anda mempunyai wang tunai $500, belian tertinggi yang boleh anda mainkan ialah $15. Ini termasuk yuran yang dikenakan oleh tapak. Jadi, belian 12+3 akan menjadi had tertinggi pada masa ini. 

Jika anda seperti ramai orang yang bermain berbilang permainan serentak maka anda mesti berwaspada dalam menjejaki kedudukan wang anda. Jika anda membeli 10 kejohanan sekali gus jumlah wang anda sudah habis dengan banyaknya. Memandangkan kami tidak akan tunai atau memenangi banyak

daripada ini, maka set permainan seterusnya mestilah pada pembelian yang lebih rendah untuk memastikan wang kami bertahan. 

Untuk SNG, kita boleh kekal dengan peraturan belian standard seperti dalam permainan tunai. Kita masih perlu menggunakan bilangan pembelian yang lebih tinggi kerana terdapat lebih banyak varians tetapi lebih mudah untuk dijejaki. Saya mengesyorkan dan kebanyakan profesional lain akan juga, adalah untuk mempunyai 100 pembelian. Ini bermakna jika kita mempunyai $500 bankroll untuk bermula, kita boleh bermain $5 belian dalam SNG. 

Satu lagi bahagian penting dalam pengurusan bankroll sedang meningkat dalam had. Dalam usaha untuk roll kami berkembang lebih cepat, kami harus bermain had yang lebih tinggi di mana wang adalah lebih tinggi jelas. Kita harus menetapkan peraturan bila kita boleh naik dalam had. Peraturan yang sama akan digunakan untuk ini. Jika kami bermain $5 SNG, maka kami memerlukan $1,000 untuk mula bermain $10 SNG. Untuk permainan tunai jika kita bermain 50 nl dengan peraturan beli 50. Kami memerlukan $5,000 untuk naik ke 100nl. 

Jika anda mula kehilangan banyak, adalah bijak untuk menurunkan had sehingga rentetan kekalahan anda berkurangan. Sebaik sahaja anda mencapai peraturan 100 belian anda untuk had yang anda mainkan maka ia adalah selamat untuk naik semula.

Leave a Reply