You are currently viewing Petua Kejohanan Texas Hold’Em – Main Kedudukan

Petua Kejohanan Texas Hold’Em – Main Kedudukan

Petua Kejohanan Texas Hold’Em – Main Kedudukan. Kelebihan dalam bermain kejohanan Texas Hold’em atau permainan tunai Permainan Poker ialah keupayaan untuk menggunakan kedudukan menentang lawan anda untuk menjatuhkan periuk. Kedudukan boleh memberikan pemain peluang untuk menang tanpa mempunyai tangan yang terbaik. Belajar bermain poker Texas Hold’em seperti seorang profesional apabila anda melaksanakan permainan kedudukan yang cemerlang. 

Untuk memahami cara kedudukan berfungsi, anda mesti terlebih dahulu memahami kedudukan berbeza dalam meja poker Texas Hold’em tanpa had. Terdapat tiga segmen kedudukan dalam permainan poker Texas Hold’em. Iaitu kedudukan Awal, Kedudukan Tengah, dan Kedudukan Lewat. 

Kedudukan Awal 

Perjanjian dalam Perjudian Poker Texas Hold’em sentiasa bermula dengan pemain di sebelah kiri butang peniaga. Kedudukan awal terdiri daripada tiga pemain pertama yang diuruskan ke dalam permainan, khususnya buta kecil (SB), buta besar, (BB) dan orang yang mula-mula bertindak selepas kad hole diuruskan, dipanggil Under The Gun (UTG) atau lebih biasa disebut sebagai yang pertama bertindak. 

Kedudukan Tengah 

Kedudukan tengah (MP) terdiri daripada tiga pemain serta-merta meninggalkan UTG, kadangkala dipanggil di bawah pistol tambah 1 (UTG+1), pemain

seterusnya biasanya dipanggil kedudukan tengah dan pemain di sebelah kiri terdekatnya kadangkala dirujuk sebagai lewat. kedudukan tengah.

Baca juga: 3 Petua – Bermain Poker Video Untuk Keseronokan dan Keuntungan

Kedudukan Lewat 

Pemain kedudukan lewat di Texas memegang mereka merangkumi tiga pemain terakhir di tangan. Pemain di sebelah kiri serta-merta kedudukan tengah lewat dikenali sebagai Hijack (HJ), pemain seterusnya dirujuk sebagai Cutoff (CO) dan pemain terakhir ialah Button, yang ditandakan oleh butang dealer, dan kadangkala dipanggil Last untuk bertindak. 

Ambil perhatian bahawa dalam kes jadual enam tangan, kedudukan adalah relatif, iaitu SB, BB, UTG, MP, CO dan Butang. Apabila bilangan pemain di meja berubah, satu-satunya perbezaan yang ketara ialah pemain kedudukan tengah. Dalam kes sepuluh tangan, terdapat pemain MP tambahan dan dalam lapan tangan terdapat kurang satu pemain MP. 

Kerana kedudukan pemain berubah dengan setiap perjanjian, memilih tangan poker Texas Hold’em permulaan yang sesuai dan tindakan untuk diambil dengan setiap kedudukan boleh membuat perbezaan antara mempunyai sesi menang atau sesi kalah dalam poker Texas Hold’em. 

Pilihan anda untuk memulakan tangan dalam kejohanan Texas Hold’em hendaklah berkaitan secara langsung dengan jawatan yang anda pegang dalam setiap perjanjian. Sebagai contoh, bermain ace yang lemah pada posisi awal bukanlah satu langkah yang bijak seperti bermain tangan yang sama pada posisi lewat. Jika anda memilih untuk bermain ace yang lemah (Ace 6 sebagai contoh), pada kedudukan awal, anda mengambil risiko peluang pemain

kemudianbolehmenaikkandanmemaksaandauntukmelipatpreflop,dengan itu membazirkan cip anda.

Leave a Reply