You are currently viewing Tunjukkan No Mercy dalam Poker

Tunjukkan No Mercy dalam Poker

Salah satu faktor yang paling penting untuk menjadi pemain poker dalam talian yang berjaya adalah tanpa belas kasihan dengan lawan anda. Ini mungkin terdengar mudah, tetapi atas sebab tertentu atau orang lain cenderung melakukan tindakan yang tidak baik dan bermain terlalu lembut kerana belas kasihan mereka. 

Pertama anda perlu memahami apa itu poker. Poker adalah tentang memenangi cip, dan cip biasanya wang, lebih banyak cip anda menang lebih baik anda lakukan. Sekali lagi, ia mungkin terdengar sangat bodoh tetapi adalah baik untuk anda mengingati objektif anda supaya anda tidak terganggu oleh perkara seperti mendapatkan lebih banyak cip hanya daripada individu yang anda tidak suka atau untuk membuat pertandingan yang baik dan “mendebarkan”. 

Katakan begitu, jika anda bermain poker dalam talian melawan nenek anda, objektif anda adalah untuk mengambil semua wangnya untuk anda, jika anda tidak selesa dengan melakukan itu jangan bermain menentang nenek anda. Mungkin nenek anda tidak bermain poker dalam talian (atau mungkin dia bermain) tetapi idea besarnya ialah tidak kira sama ada anda menyukai pemain itu atau anda telah berbual dengannya untuk seketika atau dia adalah rakan anda atau apa jua situasi objektif anda tetap sama, ambil semua cip dalam tindanannya dan tambahkannya pada anda. 

Kadang-kadang anda mungkin berasa kasihan kepada pemain yang kehilangan banyak wang dan masih terus bermain seperti ikan, ini boleh menyebabkan anda bermain dengan sedikit belas kasihan kepadanya, dan anda akan memperoleh lebih sedikit wang daripada yang anda boleh. Mendapat lebih

sedikit wang daripada yang anda boleh adalah sama seperti kehilangan wang, jadi jika anda menunjukkan belas kasihan anda kehilangan wang dan anda tidak bermain poker dengan betul. 

Salah satu kelebihan yang anda miliki apabila anda bermain poker dalam talian dan bukannya poker batu bata dan mortar ialah anda tidak melihat wajah lawan anda. Anda mesti tidak menunjukkan belas kasihan apabila bermain poker dan kemudian jika anda mahu anda boleh memberikan sebahagian daripada kemenangan anda kepada badan amal jika itu melegakan anda. 

Beberapa tindakan belas kasihan adalah sebagai contoh pada periuk yang anda mempunyai kacang dan pemain lain telah melaburkan banyak wang ke dalamnya, mari bayangkan periuk $50, jika anda mendapat $50 lagi, pertaruhkan semuanya di sungai. Walaupun anda tahu pemain lain akan tertangkap oleh tindakan itu, jangan bertaruh $30 jika anda fikir dia akan memanggil $50. Jika anda tidak memperoleh $20 itu adalah sama seperti anda kehilangannya.

Leave a Reply